Societat

ICV apel·la a ERC a no despenjar-se de la unitat i acusa el PP d'atiar l'odi

Herrera ha deplorat el "doble discurs del PP a l'atiar l'odi contra Catalunya" i al mateix temps "agafar els diners del nou model de finançament"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha apel·lat aquest dissabte a ERC a que mantingui la "unitat" negociadora del tripartit en aquesta recta final de la negociació amb el govern espanyol sobre el nou sistema de finançament i ha acusat el PP d'"atiar l'odi contra Catalunya" per aquest tema.

En declaracions en l'obertura de la Trobada d'Estiu de les joventuts ecosocialistes, Herrera ha fet una crida a la unitat entre tots els partits catalans, inclosa ERC, que en aquestes últimes hores es debat entre el 'sí' i el 'no' al nou model de finançament.

"Esperem que les forces polítiques del govern i també de l'oposició puguin mantenir la unitat i la fermesa. Hi ha hagut unitat durant la negociació i estem convençuts que les forces polítiques hem de mantenir aquesta unitat", ha subratllat Herrera.

Herrera ha precisat que l'acord sobre finançament encara no està tancat i ha reclamat "més concrecions" sobre el model al govern espanyol.

Això no obstant, ha reconegut que si bé "fa 15 dies l'acord era inviable, ara hi ha continguts com per començar a pensar que l'acord és possible", un pronunciament més optimista del qual està deixant transcendir ERC.

El secretari general de la formació ecosocialista, que dilluns que ve reunirà a la seva executiva per valorar els avenços en les negociacions, ha arremès així mateix contra les crítiques del PP al finançament català: "Ja n'hi ha prou d'agressions", ha proclamat.

Herrera ha deplorat el "doble discurs del PP a l'atiar l'odi contra Catalunya" i al mateix temps "agafar els diners del nou model de finançament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.