Societat

Desarticulat un grup que ha atracat tres joieries en tres mesos a Barcelona

En veure's rodejats per la policia els lladres van accelerar bruscament el cotxe envestint un agent que va resultar ferit

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que ha atracat tres joieries en tres mesos a la capital catalana. Els cinc detinguts, veïns de la ciutat, ja han ingressat a la presó per ordre judicial. La setmana passada la policia catalana els va detenir mentre atracaven una joieria del carrer Mandri de Barcelona. En arribar a la joieria van iniciar un seguiment del vehicle i van anar informant a més patrulles de les característiques del cotxe i dels carrers pels quals circulava. Això va permetre que es tallessin diverses vies fins que va quedar encerclat. Un total de 7 agents van aconseguir aturar el vehicle indicant als atracadors que aturessin el motor. En veure's rodejats per la policia, la conductora del vehicle va accelerar bruscament el cotxe envestint un agent que va resultar ferit lleu.

Finalment els atracadors van quedar detinguts i se'ls va intervenir una arma de foc simulada, una pistola de descàrregues elèctriques, brides utilitzades per immobilitzar a la víctima així com diversos elements de disfressa. Així mateix se'ls va intervenir gran quantitat de joies provinents d'aquest atracament i d'altres anteriors. Els cinc detinguts són Janny Patricia Z.T., de 38 anys, Daniel Oswaldo D.G., de 19 anys, Andrés David Q. J., de 19 anys, Orlin Napoleón D. D., de 38 anys, Jenny Yaricely H.Z., de 27 anys.

Aquest grup delictiu es caracteritzava per la violència física utilitzada en els seus atracaments, ja que en els tres casos van agredir físicament als treballadors de les joieries. Després de cometre els fets, fugien en un vehicle que els esperava a l'exterior de l'establiment. En el que portem d'any a la ciutat de Barcelona s'han registrat vuit atracaments amb violència o intimidació i set d'aquests casos ja han estat resolts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.