Societat

Els partits presenten avui les seves conclusions sobre la comissió de l'incendi d'Horta

Saura assegura que la comissió d'investigació "no ha servit per a res"

Tripartit i oposició escenificaran aquest dijous, en l'última sessió de la comissió d'investigació parlamentària sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, el seu acord de millorar la coordinació dels operatius dels Bombers de la Generalitat i els seus recursos per evitar un foc semblant.

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit aquest matí en una entrevista a Ràdio 4, que la comissió d'investigació "no ha servit per a res".

Segons han confirmat fonts parlamentàries, els sis grups votaran conjuntament un document de quatre punts que concretarà aquestes millores per al cos dels Bombers.

El govern es compromet que els Bombers tinguin més helicòpters, dispositius de localització GPS d'última generació, més dotació de personal i millorar les seves condicions laborals. Tot això obligarà el govern a incrementar les inversions previstes en relació amb els seus pressupostos, ja que tots els grups són conscients que aquestes millores impliquen més despesa pública.

També hi haurà més coordinació entre les direccions generals de Protecció Civil i la de Prevenció i Extinció d'Incendis, i entre els Bombers i els agents rurals.

Alhora, Interior haurà de crear una figura que s'ocupi d'atendre els ajuntaments abans i després dels incendis, davant de les crítiques dels alcaldes de les zones afectades que es van sentir desemparats pel govern.

Dimissions
CiU, PP i C's insisteixen a demanar la dimissió o el cessament del conseller d'Interior, Joan Saura; el secretari general d'Interior, Joan Boada, i la directora de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau.

C's demanarà també que s'aprovi un protocol de comunicació entre bombers en què s'estipuli l'ús del castellà en les comunicacions d'aquells incendis en els què participin cossos d'altres comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.