Societat

Els grups parlamentaris donen sentit a la comissió d'investigació d'Horta amb l'acord de 66 mesures concretes

Són recomanacions per millorar la prevenció i l'extinció d'incendis. Les discrepàncies s'han mantingut en les responsabilitats polítiques. CiU i PP han demanat el cessament de Saura, Boada i Lanau, petició rebutjada pel tripartit

Acord tènics, desacords polítics. Els sis grups parlamentaris representats en la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan consideren que s'ha donat "sentit" a la mateixa en aprovar en l'última sessió i "per unanimitat" 66 paquets de mesures concretes per millorar la prevenció i l'extinció d'incendis. El desacord s'ha mantingut en la responsabilitat política, ja que CiU, PP i Ciutadans han demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que cessi o reprovi el conseller d'Interior, Joan Saura, el secretari d'Interior, Joan Boada, i la directora general d'Extinció d'Incendis, Olga Lanau.

Aquesta petició, però, ha estat rebutjada gràcies als vots contraris dels grups que formen el tripartit, PSC, ERC i ICV-EUiA. Així, el tripartit ha utilitzat la seva majoria per avalar unes conclusions en les quals es fa certa autocrítica però que deixen clar que "no existeixen responsabilitats polítiques sobre els fets investigats" i que no hi ha "relació de causalitat" entre els responsables polítics i les "conseqüències tràgiques de l'incendi".

De fet, el tripartit ha negat que cap conseller hagués mentit si no que "van donar la informació que tenien en aquell moment" i que quan aquesta es va contradir "van rectificar".

Durant les intervencions dels portaveus de tots els partits hi ha hagut un missatge unitari pel que fa al reconeixement a la feina que han fet els Bombers i els Agents Rurals i al record per als cinc bombers de GRAF-Lleida morts en l'incendi.

Entres les mesures aprovades hi ha actualitzar els protocols d'actuació dels Bombers, sobretot pel que fa "a la comunicació i coordinació de les unitats actuants i a la presa de decisions, per millorar la seguretat de les unitats durant la seva actuació". També s'ha pactat disposar d'helicòpters amb càmeres incorporades i amb seguiment GPS, i incrementar el nombre d'efectius equipats per al rescat i augmentar el nombre de terminals GPS perquè tots els bombers en puguin disposar d'un.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona