Societat

Nadal manté que Rodalies i el metro arribaran al Prat entre finals del 2011 i principis del 2012

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha descartat, però, l'arribada de l'alta velocitat, ja que la seva prioritat és que uneixi Catalunya i França

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, s'ha mostrat molt satisfet amb la nova terminal T-1 de l'aeroport del Prat. Segons paraules de Nadal, que no ha escatimat en elogis, aquesta nova infraestructura és "magnífica arquitectònicament, molt clara, funcional, ben senyalitzada, repartida i orientada i molt compactada". Ho ha dit en una entrevista al programa El Món a Rac 1, que ha fet des de l'aeroport.

Nadal ha recordat també que tant la línia de Rodalies de Renfe com el metro arribaran a l'aeroport entre finals del 2011 i començaments del 2012. Ha descartat, però, l'arribada de l'alta velocitat, ja que la seva prioritat és que uneixi Catalunya i França.

Nadal s'ha felicitat que amb la T1 s'acabi el caos a l'exterior de l'aeroport que provocava la maquinària i els pilons de runa. Segons el conseller, "a poc a poc, el nou accés a l'aeroport ha creat un nou ordre per a les infraestructures viàries" després de deu anys de "moure les carreteres com un xiclet" per fer possible la construcció de l'aeroport.

El conseller del DPTOP ha explicat que com més companyies hi operin i més vols sense connexió hi hagi, millor. Tot i això, ha reconegut que costarà que el Prat s'apropi als principals aeroports de Londres i París, ja que "el Prat està a quinze o vint vols de distància".

Pel que fa a Spanair, el desig de Nadal és que sanegi els comptes i que es converteixi en una gran i potent companyia catalana. El conseller ha afegit que cal que Catalunya creixi i potenciï la indústria aeronàutica, i en aquest sentit s'ha referit a la creació del parc aeroespacial de Viladecans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.