Societat

Justícia va requerir Millet al maig pels comptes del Palau

La Fundació encara no ha respost a l'última petició d'informació sobre la seva situació d'equilibri patrimonial. L'any 2007 l'auditoria va revelar un balanç comptable positiu

Les sospites sobre les irregularitats comptables a la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música no són exclusiva dels inspectors d'Hisenda i els fiscals. Quasi al mateix temps que la Fiscalia Anticorrupció donava els últims retocs a la querella contra Fèlix Millet, Jordi Montull, Gemma Montull i dues persones més per apropiació indeguda i altres delictes, la conselleria de Justícia trametia un ofici a la Fundació Palau de la Música demanant informació sobre la seva situació patrimonial.

Aquesta petició es va tramitar el passat mes de maig i la querella de la Fiscalia es va presentar al juny. No va ser fins al 23 de juliol que es va executar l'escorcoll a les oficines del Palau, quan es van quadrar les agendes del jutjat i la Fiscalia. El requeriment del departament va comportar l'obertura d'un expedient que encara no s'ha tancat perquè des de la institució cultural no s'ha donat satisfacció a la petició.

Des que el 2001 es va aprovar la llei de fundacions, l'ens del departament de Justícia encarregat del control d'aquestes organitzacions ha vist irregularitats al Palau en més d'una ocasió. La més preocupant va ser la que es va detectar en els balanços dels exercicis 2002-2003 i 2003-2004, quan la Fundació va presentar un balanç patrimonial negatiu, excusant-se en el fet que en aquell període havia executat diverses inversions. Per llei, les fundacions estan obligades a presentar un net patrimonial positiu.

Aquest desajustament no va quedar resolt fins al 2007 quan la Fundació va presentar una auditoria amb un balanç positiu. El Palau responia així al requeriment de la conselleria que va exigir un pla de reequilibri patrimonial i una explicació del decalatge detectat.

Des del 2001 -entrada en vigor de llei de fundacions-, el departament té registrats 104 expedients en relació amb el Palau de la Música, que deixen constància de les diverses incidències en la institució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix