Societat

CiU demana a Montilla que tregui Saura d'Interior

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha instat el president de la Generalitat, José Montilla, a retirar les competències d'Interior al conseller Joan Saura.

Després de la "desproporcionada" càrrega dels Mossos d'Esquadra contra estudiants i periodistes en les protestes contra el procés de Bolonya, Pujol ha atribuït les culpes exclusivament al comandament polític del departament d'Interior, que dirigeix Saura.

Per a Pujol, els conceptes "ICV i Mossos d'Esquadra, ICV i Interior, ICV i polítiques de seguretat" són "binomis incompatibles".

"No es pot posar la guineu a cuidar les gallines", ha dit Pujol per il·lustrar el seu desacord amb el fet que el president d'ICV segueixi al capdavant d'Interior malgrat haver sostingut "plantejaments antisistema" quan era a l'oposició.

A la vista que Saura ha fet cas omís de totes les peticions de dimissió procedents de CiU, Pujol ha emplaçat Montilla que li "retiri totes les competències d'Interior i les reassigni a una altra persona" del seu govern, sense necessitat de crear ara un nou departament específic d'Interior.

Segons Pujol, Montilla hauria de posar "per una vegada els interessos del país per davant dels seus", perquè és urgent "recuperar la confiança en el cos dels Mossos d'Esquadra".

Pujol ha revelat que tant comandaments dels Mossos com alguns agents que van participar en les càrregues dels últims dies s'han posat en contacte amb CiU per transmetre el seu "desànim i impotència davant la sensació" que "s'estan carregant el cos" policial.

"La direcció política del departament de l'Interior desprestigia de manera sistemàtica el cos dels Mossos", ha denunciat.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.