Societat

El director general de la policia assumeix "tota la responsabilitat" de les càrregues i busca reconciliar-se amb els periodistes

El director general de la policia de la Generalitat, Rafael Olmos, ha assumit aquest dimecres a la nit "tota la responsabilitat" per les càrregues dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra durant l'última protesta del dia, a la Via Laietana.

Olmos s'ha desplaçat personalment a la Via Laietana. Envoltat de periodistes i amb els crits de fons dels manifestants, només ha admès que cal analitzar "amb detall" tot el que ha passat perquè no torni a resultar ferits periodistes que cobreixen manifestacions. "Els periodistes han de poder fer la seva feina i revisaré els protocols i vostès m'hi ajudaran. Això d'avui no pot tornar a passar", ha anunciat als informadors.

Els Mossos d'Esquadra han atacat un grup de periodistes gràfics que cobrien la manifestació. Aquests periodistes gràfics anaven identificats amb un braçalet i estaven apartats de la multitud de manifestants. El que n'ha sortit més malparat ha estat el fotògraf Guillem Valle, del diari ADN, que ha marxat amb un trau a la cara i un ull de vellut.

Els incidents contra els periodistes han tingut lloc al carrer Via Laietana poc després que els Mossos dissolguessin la manifestació dels estudiants carregant-hi violentament. Un grup d'uns cinc mossos s'han dirigit cap als periodistes, clarament identificats, i els han atacat amb cops de porra. Olmos ha atribuït els fets a un "error producte de la dispersió del moment". 

Durant la manifestació d'aquest dimecres a la nit, colofó d'una jornada d'enfrontaments i protestes que ha començat a les sis de la matinada amb el desallotjament dels estudiants tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona, la policia ha detingut una altra manifestant. Amb aquest arrest, ja en són set des les sis del matí.

Els Mossos han tancat els accessos al metro de Jaume I, de la línia 4, durant els aldarulls i la Via Laietana ha quedat tallada al trànsit. Ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) anaven amunt i avall atenent els ferits, una vintena, inclòs un nen de deu anys que passava per la zona amb la seva família, segons Catalunya Informació.

A la manifestació hi han assistit 2.500 persones segons la Guàrdia Urbana i  5.000 segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del Fons de Transició Nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix