Societat

Els durs enfrontaments entre Mossos i estudiants a Barcelona acaben amb 56 ferits, sis detinguts i 16 denunciats

Els enfrontaments d'aquest dimecres entre mossos i estudiants a Barcelona ha acabat amb 56 ferits, sis detinguts i 16 denunciats, segons el balanç que ha fet la policia catalana aquest dijous al matí. D'entre els 56 ferits, 32 són agents dels Mossos d'Esquadra.

La policia catalana va desallotjar dimecres a la matinada el rectorat de la UB ubicat a l'edifici històric de la plaça Universitat que els estudiants contraris al pla Bolonya van ocupar el passat 20 de novembre. El rector de la UB, Dídac Ramírez, va indicar que va ser ell mateix qui va trucar al departament d'Interior per demanar que els Mossos desallotgessin el rectorat.

En el moment del desallotjament, a quarts de sis de la matinada, hi havia 53 estudiants tancats a l'edifici del rectorat de la UB.

Els enfrontaments es van produir en una primera concentració a la plaça Universitat. Els estudiants van tallar la Gran Via i els Mossos van carregar per fer-los marxar i poder obrir el trànsit. En resposta a la càrrega policial els estudiants van començar a llençar objectes i mobiliari urbà als mossos, que van actuar amb contundència i van començar a detenir manifestants, que finalment es van dispersar.

Cap a les dotze del migdia van tornar a tallar la Gran Via de Barcelona i es van concentrar davant l'edifici històric de la UB en protesta pel desallotjament i per la resposta policial, on van intentar tornar a entrar. Per aquest motiu, els agents van respondre, com al matí, amb càrregues violentes.

A quarts de dues del migdia hi va haver una altra concentració a la plaça Universitat, que es va convertir en una manifestació pels carrers de l'Eixample, fins a la conselleria d'Universitats, al costat de Palau Robert. Quan els estudiants van intentar entrar pels jardins a l'edifici del departament, els Mossos van tornar a carregar durament. Alguns periodistes i fotògrafs van resultar ferits en una segona càrrega, com també agents i estudiants.

Els enfrontaments es van saldar també amb sis estudiants detinguts per faltes i delictes de desobediència i per desordres públics. Tres d'ells ja han quedat en llibertat i tres més també quedaran en llibertat en les pròximes hores.

A les vuit del vespre hi va haver una concentració de rebuig al desallotjament i a l'actuació policial, on hi va haver una nova càrrega dels mossos amb més ferits. Els estudiants van anar des de la plaça Universitat fins a la Via Laietana. Els primers enfrontaments van ser a l'entrada de les Rambles, quan els manifestants intentaven marxar-hi i els mossos els ho van impedir. La segona càrrega, la més violenta, va ser al carrer Ferran, quan els estudiants intentaven marxar cap a la plaça Sant Jaume. En aquell moment els agents antiavalots van carregar durament i els estudiants van respondre tot llançant-los ampolles, rajoles i altres objectes, i els manifestants es van dispersar pels carrers del Born. Hi va haver diversos ferits, entre els quals un altre periodista gràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del Fons de Transició Nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró