Societat

La Generalitat estudiarà canviar la freqüència de pas de Rodalies en hores punta

Nadal assegura que vol reduir el grau de congestió perquè la gent pugui anar "confortablement instal·lada"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat que l'objectiu de la Generalitat, a partir de l'1 de gener, és analitzar quina possibilitats hi ha per modificar el tipus de freqüència d'horaris en la xarxa de Rodalies, sobretot pel que fa a hores punta. En aquest sentit, Nadal ha assegurat que es vol "reduir el grau de congestió en aquelles franges horàries on la gent va apilotonada". "Hauríem d'aconseguir que en les hores punta la gent pugui anar confortablement instal·lada", ha afegit en declaracions a RAC 1.

Nadal ha parlat d'aquesta manera sobre els projectes a curt termini que es planteja fer el govern català a partir de l'1 de gener, data oficial per al traspàs de Rodalies a Catalunya. Un dels principals objectius de Nadal és potenciar el valor de proximitat i que cada vegada que hi hagi una incidència, els usuaris estiguin constantment ben informats. A més, ha reiterat la idea de fer un servei d'atenció telefònica des de Barcelona, associat també al 012 de la Generalitat.

Nadal també ha confirmat que aquest dijous, últim dia del 2009, es farà l'acte simbòlic del traspàs de Rodalies, amb presència d'algun membre del govern espanyol i del president de la Generalitat, José Montilla, probablement a l'estació de Sants de Barcelona.

El Prat
Pel que fa a la negociació sobre la gestió de l'aeroport del Prat, Nadal ha considerat que l'important no és que el ministeri de Foment "baixi del burro en el percentatge que li pertoca en la societat que ha de gestionar el Prat. Pel conseller, "el més important no és el percentatge, el més important és el model de gestió, qui se'n fa càrrec, qui pot anar a buscar nous destins i qui pot modificar el preu privat de l'espai aeroportuari, entre d'altres coses". Nadal ha reivindicat la necessitat que la Generalitat tingui "més presència qualitativa en la gestió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.