Societat

Camprodon fa sonar 250 esquelles per protestar contra l'assetjament rural

Unes 250 persones s'han concentrat aquest dissabte a Camprodon (Ripollès) per protestar contra l'assetjament rural que asseguren que viuen els pagesos.

Els joves del municipi han convocat la protesta arran de les queixes de diversos "veïns intolerants de Barcelona que expliquen que no poden dormir per culpa del soroll de les esquelles" de les eugues d'un pagès, segons ha explicat el coordinador de JARC a Girona, Jack Massachs. Ha assegurat que aquesta actitud "és la que pot arribar a fer tancar granges" i, segons ell, una bona manera de respondre-les és a través de la "ironia i la sàtira". Per això, els manifestants han fet sonar les esquelles prop d'on viuen els veïns que s'han queixat.

L'esquellada, que ha començat a les sis de la tarda al carrer Freixenet de Camprodon pretén posar de manifest la pressió a la qual els organitzadors asseguren que està sotmesa l'agricultura i la ramaderia en alguns municipis de les comarques gironines. Concretament, ha estat convocada arran de les queixes d'uns veïns "de Barcelona", que diuen que "no poden dormir per culpa del soroll de les esquelles" de l'eugasser Joan Moret, que és el president de l'Associació de Criadors Eugues del Ripollès. Ara, després de les queixes, Moret ha decidit encintar les esquelles perquè no facin soroll.

Els participants de la concentració han recorregut el municipi i s'han dirigit cap a Llanars (Ripollès). Precisament, entre els dos municipis és on tenen la segona residència els veïns que s'ha queixat del soroll de les esquelles. A la convocatòria de la concentració, els organitzadors fan referència a aquest soroll com una "part de la banda sonora" del territori.

El coordinador de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), entitat que dóna suport a la concentració, s'ha mostrat satisfet de la iniciativa dels joves de Camprodon ja que, segons ell, quan els pagesos es manifesten són "quatre gats i per primera vegada és al revés". Ha dit que el cas de Moret es pot considerar una "anècdota" i no es tracta d'un cas d'assetjament rural. Tot i això, segons ell, posa de manifest l'actitud "intolerant" que "pot arribar a fer tancar granges i a convertir-se en mobbing rural".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.