Societat

Medi Ambient i equips de reclusos en reinserció  netegen els boscos afectats pel temporal

Un total de 19 grups repartits pel territori treballen per pal·liar la mala situació dels boscos, amb molts arbres i branques caiguts, per prevenir la propagació d'incendis forestals

Un total de deu brigades del departament de Medi Ambient i nou equips de reclusos acollits a processos de reinserció han començat a treballar en la neteja dels boscos de les zones més afectades pel temporal de neu de la setmana passada. Tot plegat per prevenir possibles incendis quan pugin les temperatures.

Aquesta actuació és necessària donada la situació en la qual es troben àmplies zones boscoses, amb arbres i branques caiguts que podrien facilitar la propagació de focs forestals amb vista a la temporada que ve de la primavera i estiu. Els nou equips de reclusos que es troben en règim de semillibertat estan gestionats pel Centre d'Iniciatives per la Reinserció (CIRE), empresa pública del departament de Justícia.

En el mateix comunicat, la Generalitat informa que, a més de les brigades forestals de Medi Ambient, els propis parcs del departament tenen equips específics netejant àrees boscoses. La gran quantitat de neu caiguda ha provocat que nombrosos camins i accessos als terrenys forestals i a les infraestructures hagin quedat danyades seriosament o simplement impracticables.

Els interns de les presons que treballaran en la neteja dels boscos formen part dels Serveis Externs del CIRE, una de les vies per fomentar la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant contractes normalitzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.