Societat

Marina Geli reconeix el poc augment en el pressupost de Salut

Salut

El govern destinarà l'any 2009  un total de 9.142, 90 euros a la conselleria de salut. Així ho ha assegurat la consellera, Marina Geli que l'increment és petit -el 2008 va ser de 5,5%- però que representa una quarta part dels pressupostos del sector públic de la Generalitat. A més ha reafirmat que el context econòmic actual "no farà entrar en crisis la conselleria i es compliran tots els compromisos pactats".

La consellera ha assegurat que els pressupostos s'han construït amb una previsió d'un descens en els ingressos i sense preveure un nou model de finançament que emani de l'Estatut. Ha sostingut que el pressupost obliga a ser "estrictes" i buscar nous ingressos finalistes procedents del Govern i la UE.

Marina Geli ha afirmat que els pressupostos de Salut s'han proposat "salvaguardar" el capítol d'inversions, personal i compra de serveis, i "controlar" les partides destinades a farmàcia i pròtesis.

La consellera ha esgrimit com a principals prioritats per al 2009 mantenir l'esforç inversor a l'àmbit de la salut, que s'incrementa un 27,11% continuant amb l'execució de l'actuacions previstes en el pla d'inversions fins al 2012; fomentar polítiques de salut pública, i mantenir la qualitat assistencial.

La titular catalana de Salut ha glossat alguns dels objectius de la Conselleria per al pròxim any, entre els quals ha citat l'ampliació en la cobertura d'atenció bucodental en població infantil i de servei de podologia per a diabètics, la vacunació del virus del papil·loma humà, consolidar el desplegament dels Governs Territorials de Salut, finalitzar la implantació de la història clínica compartida i l'acreditació d'instituts d'investigació sanitària vinculats a hospitals docents.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.