Societat

L'Ajuntament vol que la Champions del Barça se celebri al Camp Nou

La regidora Assumpta Escarp creu que cal dispersar els seguidors que participen en les celebracions dels títols per evitar la massificació a Canaletes i la plaça Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona està estudiant canviar la ubicació de les celebracions de les victòries del Barça. Després que els incidents i les detencions de la Copa del Rei s'hagin repetit en la victòria de la Lliga, la regidora de prevenció i de seguretat, Assumpta Escarp, ha anunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que seria una bona solució "crear diferents focus d'atenció" per dissuadir la gent d'anar a Canaletes. Tot i així, ha matisat que el fet que hi hagi "més llocs preparats per celebrar les victòries no implicaria tancar Canaletes", que és un lloc "històric i tradicional" per als barcelonistes.

De moment, no se sap si el departament d'Interior estaria d'acord amb aquest plantejament. Noves zones de festa suposarien molts més punts de possibles disturbis per als Mossos d'Esquadra, i els cossos de seguretat sempre han manifestat la seva preferència per tenir una única àrea calenta, encara que sigui gran.

Malgrat aquesta petició i els problemes que hi ha hagut aquest diumenge a la matinada al centre de Barcelona, Escarp creu que la festa que Interior i l'Ajuntament han creat a la plaça de Catalunya  ha servit per "diversificar" els seguidors i que no es concentrin massivament a Canaletes.

Per l'Ajuntament, però, amb aquesta mesura no n'hi haurà prou per engolir i controlar la marea de seguidors eufòrics que es preveu en cas que els de Guardiola guanyin la Champions. Els càlculs indiquen que es podrien triplicar els assistents, que aquest cap de setmana han estat uns 15.000 per una Lliga que ja es veia guanyada i que arribava només tres dies després de la Copa.

Aquesta previsió ha fet que Escarp hagi ressuscitat una vella reivindicació municipal: que el Barça s'hauria "d'implicar més" en les celebracions. La regidora voldria que els culers poguessin concentrar-se al Camp Nou per celebrar la Lliga de Campions.

Dissabte a la nit hi va haver 65 detinguts, 15 més que en la celebració de la Copa.

Els responsables de l'Ajuntament i d'Interior es reuniran durant aquesta setmana com ho fan cada vegada que hi ha una celebració multitudinària, per avaluar els resultats del dispositiu, i abordaran també el pla que cal establir per al dia 27, en què es juga la final europea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.