Societat

El .cat s'abarateix un 33%

Tecnologia

Coincidint amb el tercer aniversari de l'obtenció del domini .cat, la Fundació puntCAT ha anunciat l'abaratiment de preus en el registre d'aquest domini de primer nivell. La persona que registri un .cat es podria estalviar fins a un 33% respecte al preu anterior, en funció de les tarifes que fixin els registradors. En poc més dels dos anys i mig que el .cat porta en funcionament (els primers dominis es registraven el 13 de febrer del 2006), el .cat ha superat els 30.000 dominis.

La matinada del 15 al 16 de setembre del 2005, la ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) va aprovar la creació del domini .cat. Aquest reconeixement internacional va suposar el triomf de la societat catalanoparlant a internet, que a partir de llavors compta amb el seu propi domini.

Segons la Fundació puntCAT, la solvència del domini .cat, fruit del seu creixement, ha permès que per segona vegada en un mateix any es rebaixi el preu del seu registre. Cal tenir en compte que al febrer es va abaratir un 25%. Així doncs, el 2008 el preu d'un .cat s'ha reduït a la meitat del cost de registre a inicis d'any, com a mostra de la intenció de la Fundació puntCAT d'acostar al màxim el .cat a la societat que amb ell s'identifica a internet.

A banda d'aquest abaratiment del cost general d'un .cat, a l'actualitat hi ha diferents promocions per registrar dominis a un preu encara més econòmic. Les petites i mitjanes empreses i les entitats sense afany de guany poden registrar dominis .cat amb descomptes propers al 70% fins a finals d'any, gràcies a la campanya PIMESTIC.CAT de la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, segons informa la Fundació puntCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.