Societat

Dues hores atrapats a Vallvidrera

Prop de 40 persones s'han quedat bloquejades perquè la caiguda d'arbres ha interromput el servei del funicular. Ferrocarrils de la Generalitat ho considerava “un problema secundari” dins del caos. La Guàrdia Urbana ha decidit evacuar-los de quatre en quatre amb cotxes totterreny

El Funicular de Vallvidrera s'ha quedat aturat durant la pujada cap a Vallvidrera per la caiguda d'uns troncs sobre la catenària i els rails i ha deixat atrapades unes 40 persones en aquest nucli, al mig de Collserola, aquest dilluns a la tarda. 

La majoria d'ells s'han aixoplugat als bars més propers per protegir-se del fort temporal de neu que sacseja la part alta de Barcelona. La seva principal preocupació és aconseguir baixar de Vallvidrera i poder passar la nit a casa o, almenys, a algun lloc on no faci fred.

Pere Virgili, fotògraf de l'AVUI, és un dels que ha quedat atrapats. Explicava que ha vist caure “un parell d'arbres al centre del barri” sacsejats per la virulència del temporal. Virgili i altres usuaris del funicular avariat no rebien cap mena d'ajuda ni informació. La Guàrdia Urbana, que es trobava a l'estació de Vallvidrera, només els ha dit que fessin una queixa, sense dir-los on ni com fer-la.

Els portaveus de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han explicat a l'AVUI.cat que el funicular de Vallvidrera era "un problema secundari”, ja que els trens en direcció Terrassa i Sabadell també estaven aturats i constituïen un problema "molt més greu".  “No podem fer res per ara”, concloïen, tot i que esperen que la incidència se solucionés.

Finalment, la Guàrdia Urbana ha pres la iniciativa i, mitjançant un totterrenys i una furgoneta –amb capacitat per a 4 persones, sense comptar els agents–, a les set de la tarda ha començat a evacuar les persones encara atrapades a Vallvidrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.