Societat

Una càmera d'Aena constata que no hi va haver cap explosió en el motor

Les imatges extretes d'una càmera d'Aena instal·lada en l'edifici de Barajas constata que el motor de l'avió accidentat de Spanair "no va patir cap explosió" i que la deflagració es va produir a terra, un cop ja s'havia estavellat, intensificada per les tonelades de càrrega de combustible que portava. Aquestes imatges ja han estat vistes per la comissió d'investigació i el jutge que porta el cas.

Aquesta hipòtesi coincideix avui amb la informació facilitada pel president de Canàries, Paulino Rivero, que ha assegurat que José Luis Rodríguez Zapatero ha vist el vídeo de l'accident i que li ha dit que "l'avió va esgotar al màxim" la pista per fer l'enlairament".

Nova hipòtesi

Segons ha explicat a Europa press el coordinador d'Aena a Llevant, membre de l'executiva estatal de CCOO en aquest àmbit i secretari de formació del sindicat, Nacho Knôr, podria ser que alguna peça del motor esquerre "es desprengués anant a parar a una de les turbines de la cua i això podria haver derivat en un gir de l'avió a la dreta que el pilot no va poder controlar". Amb aquesta nova hipòtesi es descartaria un possible error del pilot.

Amb tot, ha insistit en què "allò que diuen les càmeres és que no va haver cap explosió durant l'enlairament". Unes hipòtesis que, segons ha destacat Knôr, "seran les caixes grogues o negres les que ho aclareixin".

Knôr lamenta "que s'estiguin donant informacions grogues i malintencionades sobre el que és senzillament un accident" ja que, ha apuntat, "es van adoptar totes les mesures de seguretat que es podien portar a terme".

També ha recordat que si el comandant va solucionar el problema detectat en el sistema en un primer moment i va considerar que podia volar és perquè era així "ja que no es pot oblidar que el pilot sempre és el primer interessat en la seguretat de l'aparell, ja que seu a primera fila".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.