Societat

El no a l'avortament torna a omplir el centre de Madrid

L'alt cost de la manifestació obliga els convocants a posar en marxa un sistema de finançament de l'acte per SMS. Aznar acusa Zapatero d'haver "superat tots els límits"

Per segona vegada en un any, Madrid va ser ahir escenari d'una multitudinària manifestació contra la nova llei de l'avortament. En aquesta ocasió, amb el lema "Cada vida importa", els convocants, entre els quals hi havia associacions com el Foro de la Familia, la Fundación Provida o la Concapa, van aconseguir reunir milers de persones de tot l'Estat, dos milions segons els organitzadors i 250.000 segons fonts policials citades per Efe, amb més de 600 autobusos, dels quals 40 van sortir de Catalunya. Entre els assistents, moltes famílies amb nens i un gran nombre de membres de l'Església catòlica.

Segons els organitzadors, la manifestació va costar més de 130.000 euros, principalment per sufragar els 300.000 watts de megafonia, tres pantalles gegants que van retransmetre l'acte en directe pels carrers on hi havia la gent i els 300 globus que van elevar una gran pancarta ubicada al costat de la font de la Cibeles. Una xifra molt alta, van reconèixer, que els va obligar a posar en marxa una estratègia innovadora per finançar l'acte contra l'avortament: demanar als assistents que "el paguin entre tots", es va dir per megafonia, enviant missatges de mòbil amb la paraula vida a un número de quatre xifres. Es va fer per comunitats autònomes, començant per Andalusia, Aragó i Catalunya, per evitar un possible col·lapse de les línies telefòniques.

Com és habitual en aquest tipus de manifestacions, i tot i que el motiu principal de la concentració era rebutjar l'avortament, els assistents van aprofitar per exigir reiteradament la dimissió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Aquesta vegada, la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, responsable del projecte de llei, també va rebre bona part de les crítiques, amb pancartes com les que li recordaven que "La teva mare et va voler tenir".

En representació dels convocants, el president del Foro Español de la Familia, Benigno Blanco, va assegurar que una societat "sana i humana" no pot conviure de cap manera amb una llei permissiva de l'avortament, "ni com l'actual, ni com l'anunciada, ni com cap", va afegir.

Pel que fa a la participació política, Mariano Rajoy, president del Partit Popular, no hi va assistir, segons el partit per no polititzar l'acte. Tot i així, sí que hi va participar, entre els ciutadans, el seu president d'honor, José María Aznar. L'expresident espanyol, aclamat pels assistents, va lamentar que Zapatero "vulgui convertir l'avortament en un dret, permetre a les menors avortar sense consentiment", va assegurar, "i això supera tots el límits", va concloure.

A més de l'expresident espanyol, també hi van assistir la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, la presidenta madrilenya Esperanza Aguirre, i més de 50 parlamentaris del PP. Aquesta formació ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat per aturar aquesta llei i que, si s'aprova, la portarà al Constitucional, com també va fer amb l'Estatut i el matrimoni homosexual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.