Societat

Els afectats i familiars de l'accident rebran una indemnització mínima de 127.000 euros

Els afectats de l'accident d'avió de Spanair i els familiars dels 153 morts rebran una indemnització mínima de 127.000 euros, segons consta en el reglament del Parlament Europeu i del Consell Europeu sobre la responsabilitat de les companyies aèries en cas d'accident. Segons aquest reglament, l'aerolínia haurà d'abonar 20.300 euros als familiars dels morts com a avançament en un termini màxim de 15 dies des de la identificació de la víctima mortal.

La legislació comunitària recull que "no hi ha límit econòmic fixat per la responsabilitat en cas de lesions o mort del passatger" i contempla que pels danys de fins a 1,26 euros aproximadament, la companyia no podrà impugnar les reclamacions d'indemnització. Per sobre d'aquesta quantitat, la companyia aèria només pot impugnar una reclamació en cas que es pugui provar que no va haver-hi per la seva part cap negligència ni falta d'un altre tipus.

A l'avió sinistrat viatjaven 172 passatgers, per la qual cosa l'abonament total de la companyia per mort podria ser d'uns 22 milions d'euros. A més, fins el moment han sigut identificats 50 cadàvers, segons les últimes dades oficials, per la qual cosa la companyia haurà d'abonar en un termini màxim de 15 dies més d'un milió d'euros.

La indemnització total a abonar per part de la companyia, entre avançaments i morts o lesions, podria ser de 50 milions d'euros.

 

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.