Societat

Primera víctima mortal per grip nova a l'Estat

La noia, de 19 anys, va donar a llum ahir un nen a les 28 setmanes

Una noia de 19 anys, que estava embarassada de 28 setmanes, amb antecedents d'asma i que estava ingressada en una clínica de Madrid, és la primera víctima per grip nova a l'Estat espanyol, segons la informació facilitada per la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid al ministeri de Sanitat i Política Social.

La noia va ingressar a l'UCI de l'Hospital Gregorio Marañón, de Madrid, el passat 15 de juny. Després de diversos dies d'evolució, la pacient ha mort aquesta matinada. Ahir li van practicar una cesària i gràcies a la intervenció de l'equip sanitari de l'hospital el nadó es troba sa i està rebent les cures necessàries.

Amb la informació disponible fins ara, el ministeri de Sanitat i Política Social assenyala que en la majoria dels casos el virus provoca una grip lleu que respon bé als tractaments convencionals. Dels més de 6.100 casos que s'han detectat a Europa, fins ara hi ha hagut quatre morts (els altres tres s'han produït al Regne Unit), així que, de moment, la mortalitat és inferior a la registrada per a la grip estacional. En aquests moments, a Espanya hi ha 717 casos confirmats.

El ministeri també vol recordar que ens trobem en la fase 6 d'una pandèmia. La situació de pandèmia declarada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) implica disseminació, no més gravetat.

El ministeri ha comunicat a l'OMS aquesta primera defunció a l'Estat espanyol i els seus responsables s'han mostrat d'acord amb la decisió presa pel govern espanyol de reforçar el sistema de vigilància als hospitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona