Societat

Zapatero rep aquesta tarda a la Moncloa els familiars dels mariners de l''Alakrana'

El defensor d'un dels pirates que són a Madrid en demana l'extradició a Somàlia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneix aquest dimarts a la tarda amb els familiars dels tripulants del pesquer basc Alakrana per informar-los sobre les gestions que està fent l'executiu per aconseguir el seu alliberament.

La reunió tindrà lloc a la Moncloa a les 17h i hi assistiran, a més de Zapatero, la ministra de Medi Ambient, Rural i Marí, Elena Espinosa, segons han informat fonts del govern espanyol.

Zapatero els explicarà els passos que s'estan fent per intentar acabar amb el segrest, que va començar el 2 d'octubre passat a Somàlia. El cap de l'executiu espanyol ha assegurat aquest dilluns que el cas podria estar "encarrilat", encara que va demanar suport a les gestions del govern i prudència als partits polítics i mitjans de comunicació.

Els familiars dels mariners han de mantenir aquest migdia una trobada amb el president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, a la seu d'aquest tribunal.

Juanes els explicarà la situació del procediment obert a l'Audiència Nacional en relació amb el segrest i les possibles vies legals per atendre la petició dels segrestadors sobre els dos pirates que estan a disposició judicial.

L'advocat del pirata

L'advocat defensor d'Abdu Willy, un dels dos detinguts que estan a l'Estat pel segrest de l'Alakrana, ha descartat aquest dimarts la possibilitat de l'extradició i ha proposat l'expulsió a Somàlia dels dos presumptes segrestadors per solucionar "en tres dies" aquesta situació.

En declaracions a Radio Euskadi, Francisco Javier Díaz Aparicio, defensor de l'arrestat, ha afirmat aquest matí que mantindrà una reunió a l'Audiència Nacional en què reclamarà l'expulsió a Somàlia d'Abdu Willy com a mesura alternativa a la pena de presó.

El procés contra els dos suposats pirates està en fase d'instrucció i així, ha indicat, proposarà a la Fiscalia "una línia de defensa que comença per solucionar el problema de les famílies dels mariners" que es troben a Somàlia.

Per aconseguir-ho, ha indicat Díez Aparicio, "hi ha diversos camins legals" recollits en el Codi Penal espanyol i la llei d'estrangeria que indiquen que "quan un estranger està imputat d'un delicte castigat amb penes inferiors a 16 anys, obligatòriament han de ser expulsats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.