Societat

L'huracà Gustav arriba a la categoria 4 poc abans d'entrar a Cuba

L'huracà Gustav ha arribat a la categoria quatre a l'escala Saffir-Simpson (de fins a 5) poques hores abans d'entrar per l'extrem occidental de Cuba, a Pinar del Río.

Segons el doctor José Rubiera, director del Centre de Pronòstics de l'Institut de Meteorologia de Cuba, l'organització de Gustav suggereix que aquest serà "pitjor que anteriors huracans", com el Charly del 2004.

En aquest sentit, l'especialista ha demanat incrementar les mesures preventives i mantenir-se al corrent de l'evolució de l'huracà, que avança amb moviment irregular però enfortint-se cada cop més.

Més de 200.000 persones han estat evacuades a Cuba per l'amenaça del Gustav, que ja ha causat almenys 85 morts al Carib.

Un cop passi per Cuba es preveu que es desplaci cap al Golf de Mèxic i arribi a Louisiana. Els Estats Units ja han començat a evacuar la població de Nova Orleans, destrossada el 2005 per l'huracà Katrina.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.