Societat

Els conductors d'autobusos de Barcelona tornen a la vaga

Entre les 10.30 i les 16.30 hores d'aquest dimecres deixaran de nou uns 320.000 passatgers de la ciutat sense transport públic. Els conductors podrien decidir aquest dimecres en assemblea obrir una altra tongada llarga d'aturades

Els conductors d'autobusos de Barcelona es tornaran a mobilitzar aquest dimecres i de les 10.30 a les 16.30 hores deixaran de nou uns 320.000 passatgers de la ciutat sense transport públic.

L'objectiu: pressionar en les negociacions del nou conveni col·lectiu i protestar contra la gestió dels dos dies de festa que es van pactar després de les aturades de fa un any i mig.

El juny, els sindicats ja van advertir que si no se superava un conveni a la tardor tornarien a les reivindicacions.

De fet, els conductors d'autobús es reuneixen aquest matí en assemblea i podrien decidir obrir una altra tongada d'aturades com les de principis de l'any passat, quan van fer fins a 18 dies de vaga.

Treball ha ordenat serveis mínims només a les línies de zones on no hi ha transport públic alternatiu, que són les 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193.

La vaga té el suport dels sindicats majoritaris al comitè d'empresa, CGT i ACTUB, però no de la resta de centrals.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) la considera il·legal i abusiva, i ha presentat una demanda als jutjats socials. L'empresa considera que els sindicats han convocat la vaga només per poder fer una assemblea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.