Societat

Hereu no canvia el tramvia pel túnel de Rodalies a la Diagonal

L’Ajuntament veu “inviable” la proposta de Foment avalada pel RACC

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una curiosa competició amb el RACC de llançar-se propostes i ignorar-se mútuament que té com a màxim exponent el túnel de Rodalies que planteja fer el ministeri de Foment per sota de la Diagonal. Ahir l’alcalde, Jordi Hereu, a través del seu quart tinent, Ramon Garcia-Bragado, no vol ni sentir a parlar d’aquesta idea, que li pot esguerrar la seva aposta per connectar el tramvia en la reforma de la Diagonal entre Francesc Macià i Glòries. I per això va fent via. Garcia-Bragado va dir textualment que el túnel de Rodalies és “inviable” perquè toparia amb el col·lector del passeig de Sant Joan, dues línies de metro (la 3 i la 5) i una dels FGC (la 7 i la 8). “El subsòl està molt compromès”, va afegir. El que no va dir és que la proposta del RACC és enfonsar el túnel de Rodalies a 40 metres.

L’aliança Tram-Ajuntament versus RACC va viure ahir un nou episodi, amb l’afegiment, al grup dels primers, de Barcelona Regional, en la quarta sessió explicativa per a la premsa sobre la modificació de la gran avinguda. El director general d’aquest ens, Juan Carlos Montiel, va cantar les excel·lències del tramvia, sobretot com a alternativa al bus per velocitat i capacitat i “bon sistema per a recorreguts entre 1,5 i 6 quilòmetres”. La reforma del tram de la Diagonal implica 3,9 km amb cinc-sis parades, a Francesc Macià, rambla de Catalunya, Bruc, passeig de Sant Joan i Marina, i preveu freqüències més altes que els 5 minuts del Trambaix i els 8-12 minuts del Trambesòs.

Montiel també va donar detalls dels dos sistemes de tramvia sense catenària en què es debat la reforma: el sistema APS (alimentació pel sòl) amb un rail que va pel mig dels altres dos rails i que només s’activa quan hi passa el comboi, i el sistema de recàrrega de bateries a les parades. L’Ajuntament s’inclina pel primer, el que funciona a Bordeus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.