Societat

Protecció Civil eleva la xifra d'Endesa i calcula que encara hi ha 41.000 persones sense llum

Lloret de Mar, amb 17.000 afectats, és la població amb més problemes de subministrament sis dies després de la nevada

La direcció general de Protecció Civil manté la fase d'emergència del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) atesa la continuïtat en la manca de subministrament elèctric en una cinquantena de municipis de les comarques gironines i algun de la demarcació de Barcelona. Protecció Civil calcula que encara queden un total de 41.233 persones sense llum cinc dies després del temporal.

A diferència de dies anteriors, cap municipi es troba aquest dissabte totalment sense electricitat i la manca de servei és únicament parcial. Lloret de Mar (Selva), amb 17.000 afectats, és la població amb més problemes per garantir l'arribada de la llum elèctrica a la totalitat dels habitants.

Altres localitats amb problemes d'abastament de llum a part de la seva població, majoritàriament gent que viu en urbanitzacions o masies aïllades, són Caldes de Malavella (Selva), amb 3.500 afectats; Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), amb 3.300 afectats; Vilobí d'Onyar (Selva), amb 3.000 afectats; Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), amb 2.500 afectats; Llagostera (Selva), amb 2.200 afectats; Maçanet de la Selva, amb 1.750 afectats; Tossa de Mar (Selva), amb 1.100 afectats; Calonge (Baix Empordà), amb 1.100 afectats; i Cassà de la Selva (Gironès), amb 1.000 afectats.

D'altra banda, l'operatiu conjunt dels cossos d'emergències (Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, policies locals, agents rurals, SEM i Creu Roja) que s'havia iniciat el dijous al migdia va completar aquest divendres totes les rutes fixades per tal d'arribar a les urbanitzacions i nuclis aïllats. Igualment, durant el cap de setmana es mantindrà actiu un grup de coordinació a la demarcació de Girona format per Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals per atendre les incidències que es puguin registrar fins que es restableixi del tot el subministrament elèctric.

A més, es mantenen a la zona de Girona dues màquines llevaneus treballant en les possibles incidències que puguin sorgir.

Recomanacions de Protecció Civil
Des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat es segueix recomanant als ciutadans que tinguin segones residències a les zones afectades per la manca d'electricitat i que aquest cap de setmana s'hi vulguin desplaçar, que s'abstinguin de fer-ho i posposin el viatge fins que la situació elèctrica estigui normalitzada.

També és recomanable durant aquest cap de setmana evitar els desplaçaments a les zones boscoses de les comarques més afectades per la nevada, ja que es poden trobar amb pistes forestals o camins tallats per la caiguda d'arbres, i hi ha el risc que puguin caure branques i causar danys personals o materials.

Finalment, i pel que fa a l'ús de generadors, es reitera que cal tenir en compte que cal utilitzar-los correctament. És per això que Protecció Civil recomana assegurar una bona ventilació dels espais on hi hagi ubicats els motors i que, en la mesura del possible, s'instal·lin a l'exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona