Societat

Montilla culpa les companyies elèctriques de falta de coordinació i defensa l'actuació del govern

El president de la Generalitat evita la visita a nuclis urbans del Gironès i el Baix Empordà i se centra en visitar els danys causats en zones boscoses

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que els serveis que depenen de la Generalitat van quedar restablerts en 24 hores després de la nevada de dilluns passat i ha carregat contra les companyies elèctriques pel retard en el subministrament i per la falta de coordinació i d'informació que hi ha hagut dins de les empreses.

Montilla ha visitat aquest dissabte el paratge de muntanya de Castell-Cap Roig (Baix Empordà), molt malmès pel temporal, amb els alcaldes de Palamós, Maria Teresa Ferrés (PSC) i de Palafrugell, Sergi Sabrià (ERC), que li han expressat la seva indignació per la situació de falta de subministrament elèctric dels seus municipis després de sis dies de produir-se el temporal de neu.

Aquesta ha estat ha segona vegada en una setmana que Montilla s'ha desplaçat a aquesta zona, encara que en aquesta ocasió ha evitat els nuclis habitats i ha optat per comprovar els danys que la tempesta ha causat a les zones boscoses del Baix Empordà.

Montilla no ha volgut avançar cap data per a la total normalització dels municipis afectats pel temporal perquè les companyies elèctriques "no l'acaben de donar" i si la donessin, ha puntualitzat, "no sé si me la creuria". Montilla ha fet aquestes declaracions durant la visita aquest dissabte, i per segona vegada aquesta setmana, d'alguns municipis del Baix Empordà afectats per la nevada.

Montilla, que ha qualifica el temporal d'excepcional' després de fer un recorregut per la zona devastada de Castell-Cap Roig, també s'ha queixat de les subcontractacions que porta a terme la companyia per reparar els danys.

El president de la Generalitat ha explicat que a partir d'ara es muntarà un dispositiu de neteja dels boscos per evitar el perill d'incendis amb vista a l'estiu. Montilla no ha volgut parlar d'indemnitzacions i ha assenyalat que el més important ara per ara és que els veïns puguin tornar a la normalitat i recuperin el més aviat possible el subministrament elèctric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.