Societat

Els alcaldes entomen les queixes

L’Ajuntament de Platja d’Aro reitera que Endesa no compleix els seus compromisos promeses · Els veïns estan ben tips de paraules i exigeixen solucions ràpides als seus problemes

Els veïns de Castell, Platja d’Aro i s’Agaró estan tips de passar fred, no poder menjar calent i de tantes explicacions per part de les administracions i poques solucions. Ahir l’equip de govern va dur a terme una reunió informativa al pavelló municipal en què va insistir que Endesa els enganya dia rere dia. Als ciutadans, però, tant se’ls en dóna, qui són els culpables del calvari que estan passant, i l’únic que volen saber és quan tindran llum. La resposta? Ningú la sap.

“Tinc fred”
“Vull saber si haig de fer la maleta i marxar a un lloc que tingui calefacció perquè estic cansat, em fa mal l’esquena i les mans de passar fred. He acabat la llenya i no sé què fer”, preguntava Jordi Guirado, propietari d’una casa de la urbanització Mas Ros, a l’executiu local. La resposta de l’alcaldessa, Dolors Padilla, també va ser clara: “Si jo fos tu, marxaria”. La bateria de preguntes dels veïns a l’executiu local –entre crits, xiulets i indignació– va durar prop de dues hores.

“Estem a cinc graus a dins”
“Em dius que estiguem tranquils... quan fa cinc dies que estàs sense llum a cinc graus a dins de casa –que s’està millor a fora que dintre– i amb nens petits que estan congelats i no tenen res per ficar-se a la boca, vine tu i explica’ls que tinguin paciència”, denunciava la Sílvia, que resideix a la urbanització Gramoia. En aquesta zona, afegia, encara estem esperant que algú passi a netejar els carrers. “Hi ha famílies que tenen gent gran i nens petits i jo tinc un fill amb una discapacitat i ningú me l’ha portat a rehabilitació”.

Una injecció al mig del carrer
“Per posar-me un injecció al Centre d’Atenció Primària vam haver de sortir al carrer perquè a dins no ens hi vèiem. Sí, Endesa té la seva culpa; també la Generalitat, però l’Ajuntament no es pot tapar darrere de la companyia elèctrica”, explicava un altre veí.

“Tinc fred”
Un uruguaià va lamentar la manca d’organització de les administracions. “Vinc d’un país anomenat vulgarment tercermundista, però després del que he vist aquí, crec que el meu país és de primera categoria”, va dir. Si no hi ha prou gent per treure el gel dels carrers –va assegurar–, demaneu-ho al poble, que, com a mínim, ho farà.
Altres es preguntaven si amb els impostos que paguen el consistori no té prou cèntims per llogar i instal·lar els grups electrògens, o si els cobrarà l’IBI dels seus comerços quan porten tota la setmana sense poder-los obrir

Només 20 generadors
L’alcaldessa va reiterar que estan pressionant tant com poden la companyia elèctrica perquè instal·lin els generadors. El municipi en necessita una setantena i en té poc més d’una vintena. “És una vergonya. Estem exigint a Endesa que expliqui la situació real als ciutadans ”, va assegurar Padilla. També va recordar que el pavelló municipal continua obert les 24 hores del dia perquè la gent pugui dormir, beure alguna cosa calenta o dutxar-se. En total estan servint una mitjana de 200 àpats diaris. Alhora també va explicar que s’està elaborant un formulari de queixa per demanar danys i perjudicis a Endesa. Aquestes explicacions no van convèncer els veïns, que ja han passat la seva cinquena nit a les fosques.

Una xerrada informativa
L’Ajuntament té previst dur a terme avui al matí una xerrada similar al pavelló de Castell d’Aro. Ahir l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Ricard Herrero, també va fer una reunió informativa al seu municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona