Societat

Arriba 'Sky', una nova eina de Google Earth que permet observar l'espai

Google ha anunciat el llançament de Sky, una nova funcionalitat que permet als usuaris de Google Earth visualitzar l'espai tal com es veu des del planeta Terra. Els usuaris poden "volar" a l'espai quan utilitzin Sky a Google Earth. Aquesta nova funcionalitat, de "fàcil maneig", permet observar i navegar per 100 milions d'estrelles i 200 milions de galàxies. Una sèrie d'imatges en alta resolució i de capes informatives són les encarregades de crear un escenari únic per a visualitzar i estudiar l'espai, segons ha informat Google.

Des de Google Earth
Per a accedir a Sky, n'hi ha prou amb seleccionar en el menú "canviar al cel" o prémer el botó a Google Earth d'"alternar entre cel i terra" (la versió de Google Earth 4.2). El sistema de navegació és similar al de Google Earth, i també s'inclouen les funcions de zoom, rotar, recerca, "els meus llocs", i la selecció de capes. Aquestes capes contenen informació sobre constel·lacions, planetes, galàxies, estrelles, la lluna, astronomia bàsica i imatges captades pel telescopi Hubble.

"Aquesta és la primera vegada que el mapa complet de l'espai està accessible universalment. Qualsevol persona interessada a explorar les meravelles del nostre univers té ara la possibilitat d'estudiar la posició real que ocupen en el firmament els increïbles cossos fotografiats pel telescopi Hubble. Sky i Google Earth promouran l'interès per la comprensió de l'univers al dur-ho directament als nostres ordinadors", ha declarat el co-director de l'equip Sky, doctor Carol Christian.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.