Societat

El PSC i el PP repeteixen el pacte a la basca del Castell de Montjuïc

Tomben una proposició de CiU que buscava evitar la participació de Defensa en el consorci del Centre de la Pau

El PSC i el PP han repetit el pacte a la basca, aquest cop per tombar una proposició de CiU que demanava instar l'Estat a dictar una nova ordre de cessió "plena i sense condicions" de tot el Castell de Montjuïc, amb la intenció de que el ministeri de Defensa no participi en el consorci del Centre Internacional per la Pau.

La proposició de CiU ha rebut el suport d'ERC i ICV-EUiA, el soci de govern dels socialistes, que en l'aprovació inicial dels estatuts del consorci ja va expressar el seu vot en contra. Va ser en la votació de l'aprovació inicial dels estatut, celebrada a la comissió de presidència el 15 d'abril passat, on el vot favorable del PSC i el PP va permetre que la tramitació dels estatuts prosperés, ja que junts sumen majoria absoluta.

El PP ha votat en contra "per coherència", segons ha dit el president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz. Populars i socialistes consideren que no es pot desvincular el foment de la pau de la tasca que desenvolupa l'exèrcit en les seves missions per mantenir la pau.

El líder de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha criticat que el desenvolupament del consorci es faci "sense consens polític", amb el rebuig del Consell Català de Foment de la Pau i "d'esquena" a la Generalitat. Trias ha insistit a demanar que els grups es posin d'acord per demanar a l'Estat revocar l'ordre de cessió del castell del 2007 i fer-ne una de nova.

Jordi Portabella (ERC) ha reclamat acabar amb la "conquesta del nacionalisme espanyol" del castell que ve de la Guerra dels Segadors de 1652. Per la seva banda, Ricard Gomà (ICV-EUiA), ha dit que la presència de Defensa és "anacrònica" i ha considerat que debilitat el consorci del centre, que ha apostat perquè sigui "sòlid".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.