Societat

Promouen el consum de fruita per evitar patir la grip nova

Una dieta rica en fruita reforça el sistema immunològic, prevenint malalties i infeccions, gràcies a les vitamines i minerals que aporta a l'organisme

El consum de fruita pot ajudar a evitar la grip A. Així ho assegura Catalonia Qualitat, l'associació catalana d'organitzacions de productors de fruita, que ahir a la Fira de Sant Miquel de Lleida ho va voler demostrar amb una conferència de la nutricionista Pilar Senpau i estudis científics que determinen que una dieta rica en fruita reforça el sistema immunològic, prevenint malalties i infeccions, gràcies a les vitamines i minerals que aporta a l'organisme.

Senpau va explicar que la vitamina C és especialment adequada per millorar el sistema respiratori i va afegir que "el consum de fruita hidrata el cos, beneficiant els pulmons", un factor especialment determinant per evitar la grip A.

La nutricionista va argumentar la necessitat d'una dieta diària d'un mínim de 400 grams de fruita i hortalisses i va desvetllar algunes curiositats d'aquests productes, com que la pera allibera al cervell una substància que millora l'estat d'ànim, el préssec lluita contra l'envelliment i la poma redueix el risc de malalties cardiovasculars.

Aquesta no va ser l'única notícia de la jornada en referència a aquest brot pandèmic. A Barcelona, dotze joves immigrants tutelats per la Generalitat van ser donats d'alta després de resultar afectats pel virus. El menors presenten símptomes lleus i restaran uns dies aïllats en un espai habilitat per la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Al Congrés de Diputats ja són dos els diputats afectats: Hugo Morán i Juan Luis Rascón, tots dos del grup socialista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.