Societat

Geli diu que era "previsible" una propagació més gran del virus

Sanitat preveu que el calendari de vacunació per la grip A podria començar al novembre

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha dit avui que era "previsible" una propagació més gran del virus de la grip A a Catalunya, que està en una "fase més extensiva, però no més greu de la malaltia, a causa de l'obertura de guarderies i escoles", que són un "focus d'infecció".

Després d'una reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla, i la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, Geli ha aventurat que l'extensió del virus augmentarà les pròximes setmanes, tot i que ha dit que en desconeix la magnitud.

La propagació de casos, que aquesta setmana són 92 per cada 100.000 persones, s'acosta a la fase epidèmica, establerta en 100 casos per cada 100.000 persones. La titular de Salut ha dit que durant aquesta setmana ha augmentat l'activitat assistencial, especialment a l'atenció primària.

Alhora, ha recordat que Catalunya va arribar "un any als 300 casos per cada 100.000" en el cas de la grip comuna. Fins ara la comunitat catalana ha registrat gairebé 50 casos greus, 29 altes hospitalàries i quatre morts pel virus de la grip nova, que Geli ha insistit que en general és benigne.

Vacunació al novembre
El ministeri de Sanitat i els territoris de l'Estat decidiran en la pròxima reunió del Consell Interterritorial, que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes, el calendari de vacunació de la grip A, que preveuen que "podria ser a principi de novembre".

Així ho ha assegurat avui Jiménez, que ha pronosticat que al novembre ja haurà finalitzat la vacunació de la grip estacional, la qual cosa permetrà començar de "manera coordinada i unitària" la vacunació contra la nova grip.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.