Societat

Hereu posa ara en dubte la seva candidatura i reconeix que no sap si serà l'alcaldable del PSC

Alguns sectors del partit el qüestionen arran del fracàs de la consulta de la Diagonal

L'actual alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, ha reconegut avui que desconeix si repetirà com a candidat del PSC a la capital de Catalunya en les properes eleccions municipals. Hereu ha posat així en dubte el seu futur polític, qüestionat per alguns sectors interns després del fracàs de la consulta de la Diagonal. "No ho sé, jo no especulo sobre el futur", ha respost a la pregunta de si estava convençut de ser escollit alcaldable.

Després, a més, ha afegit que "ningú" li ha comentat la possibilitat de ser substituït, però no ha volgut dir ni tan sols vincular el futur del PSC al seu, sinó a la "Barcelona progressista majoritària".

Alguns sectors del socialisme català especulen des de fa dies amb la possibilitat que Hereu no sigui el candidat a l'alcaldia de Barcelona després del fracàs de la Diagonal i, finalment, aquest dimecres al matí, l'alcalde s'hi ha pronunciat per primer cop. Després d'haver explicat que el seu paper "és el d'alcalde" i a això està "cridat actualment", Hereu ha estat preguntat directament sobre el futur. "Jo no especulo sobre el futur, jo treballo sobre el present, i estic segur que hi ha una Barcelona progressista que és majoritària en aquesta ciutat".

L'alcalde ha rebutjat anar més enllà en l'anàlisi de la qüestió i ha insistit que les especulacions les deixo "per a qui tingui temps per especular".

Al matí, a més, l'exconseller de la Generalitat i exregidor de l'Ajuntament, Ferran Mascarell, ha reconegut a Catalunya Ràdio que ha rebut alguna petició perquè ell sigui l'alcaldable a la ciutat de Barcelona, tot i que no les ha vinculat a la direcció del PSC sinó altres persones que no ha identificat. Hereu, però, tampoc ha volgut fer referència a aquesta qüestió, ni per confirmar aquesta possibilitat, ni per desmentir-la. "Ningú me n'ha parlat", ha dit contundent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.