Societat

Desarticulen una xarxa que estafava immigrants a través d'internet

Policial

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa integrada per ciutadans de nacionalitat colombiana que estafava immigrants a través d'internet. Les víctimes de l'estafa podrien arribar a les 3.000 persones i el benefici econòmic de la xarxa és de més d'un milió d'euros. Els agents han fet quatre registres, dos en cases particulars i dos en empreses, una d'elles domiciliada a Barcelona i l'altra a València. La xarxa estava especialitzada en l'afavoriment de la immigració il·legal i associació il·lícita i operava a través d'internet captant clients als quals oferia feina i papers a l'Estat espanyol.

L'operatiu ha culminat amb set detinguts de nacionalitat colombiana entre 30 i 56 anys, entre els quals es troba el màxim responsable de l'organització. Els detinguts es dedicaven a estafar a través d'aquesta xarxa des de feia sis mesos i havien obtingut alts beneficis econòmics, quantificats en més d'un milió d'euros.

La investigació
La investigació es va iniciar a finals del mes de març per part d'agents de Barcelona, en col·laboració amb d'altres de València, després d'una denúncia d'un ciutadà colombià a la comissaria de Jaca (Osca). Aquest alertava de l'existència d'una pàgina web on s'oferia regularitzar la situació d'immigrants colombians que volien venir a Espanya.

L'organització captava persones de nacionalitat colombiana interessades a venir a l'Estat espanyol a viure i treballar de manera legal. Es donaven a conèixer a través d'un portal a internet, en emissores de ràdio espanyoles i en revistes editades a l'Estat espanyol però distribuïdes entre ciutadans de diferents països llatinoamericans, principalment.

Ofertes falses

A les persones que es posaven en contacte amb l'organització se'ls demanava un ingrés inicial d'entre 20 i 40 euros a un compte bancari en concepte de despeses d'inscripció per cada persona interessada en els serveis de l'organització. Posteriorment, membres de la xarxa es posaven en contacte amb l'afectat i l'informaven que li havien aconseguit una oferta de treball i que, per iniciar els tràmits per part de l'empresa, havia d'aportar un seguit de documentació i ingressar en un compte bancari 200 euros en un termini màxim de quatre dies.

Més tard, l'empresa comunicava a l'afectat que si l'empresa l'acceptava com a treballador havia de fer un altre pagament que oscil·lava entre 1.600 i 2.000 euros. Si, posteriorment, les víctimes sol·licitaven informació sobre la tramitació de la seva petició de treball l'empresa contestava que eren gestions que no s'havien fet o bé eren falses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB