Societat

Detenen dos veïns de Barcelona acusats d'estafar més de 263.000 euros a una parella d'avis

Mossos d'Esquadra

Els Mossos han detingut dos veïns de Barcelona acusats d'estafar més de 263.000 euros a una parella d'avis. Es tracta d'Enrique C. C., de 49 anys, i de Susanna P. N., de 33 anys.

Els dos detinguts eren els propietaris d'una empresa de Barcelona a través de la qual haurien contactat amb la parella de pensionistes. Els van convèncer, guanyant-se a poc a poc la seva confiança, perquè invertissin tots els seus estalvis amb la promesa d'obtenir interessos mensuals de fins al 15%.

Així doncs, el modus operandi dels dos estafadors hauria consistit en guanyar-se poc a poc la confiança dels dos avis amb l'objectiu d'aconseguir el màxim de diners possible. Per fer-ho, els haurien assegurat que rebrien pagaments d'interessos puntuals i periòdics a principis de cada mes.

El primer contracte van fer-lo el juliol del 2005 i va consistir en una primera aportació de 24.000 euros. Posteriorment, els dos avis, en veure que efectivament anaven cobrant els interessos cada mes, van ampliar les seves aportacions econòmiques en diferents terminis fins a invertir tots els seus estalvis, al voltant d'uns 263.000 euros.

Cap al maig de 2007, quan els detinguts ja disposaven de tots els estalvis, van deixar de fer els pagaments corresponents, de manera que els dos avis, després de comprovar que no rebien els interessos, van començar a reclamar-los sense obtenir cap resultat.

Un any i mig d'excuses
Durant més d'un any i mig els detinguts els van prometre que cobrarien els deutes i els donaven l'excusa que amb la crisi econòmica els pagaments es retardaven.

Després d'un any i mig sense cobrar interessos, la parella d'avis va reclamar i exigir el retorn immediat dels seus diners, però en veure que els detinguts no els donaven cap resposta van anar a l'empresa on van formalitzar els contractes i allà no van trobar ningú. Immediatament, van denunciar els fets a la policia.

Detencions en 2 setmanes
Per tant, els mossos van tenir coneixement d'aquesta estafa el 8 de febrer passat quan les víctimes van explicar la situació en què es trobaven. Immediatament, es va obrir una investigació per tal d'identificar, localitzar i detenir els presumptes estafadors.

Dues setmanes després de rebre aquesta denúncia, els investigadors van procedir a la detenció d'Enrique C. C. i la seva companya sentimental, Susanna P. N.. Tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge. Enrique C. C. té antecedents penals per estafa.

Els Mossos continuen amb la investigació oberta ja que no descarten que hi pugui haver més víctimes d'aquesta estafa.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.