Societat

Girona recomana als turistes no fer petons al cul de la lleona per prevenir el contagi de grip nova

Geli creu que l'advertència ha de tractar-se com una mesura d'higiene bàsica i no pas com un remei per evitar el contagi de la grip A

L'Ajuntament de Girona recomana als turistes que no facin petons al cul de la lleona com a mesura de prevenció per la grip nova. L'estàtua, situada al Barri Vell de la ciutat, mostra una lleona enfilada en una columna i, segons la llegenda, si se li fa un petó al cul es tornarà algun dia a la ciutat.

El consistori informarà els guies turístics perquè recomanin fer el petó a distància. A més, l'Ajuntament també retirarà els graons de ferro que fan possible accedir a la figura de l'animal. La tinent d'alcalde Isabel Salamaña exposa que la mesura, que ja ha generat reaccions a favor i en contra, s'adopta "per prevenció i higiene i per estar tranquils".

Geli creu que sempre s'hauria d'haver netejat
La consellera de Salut també ha volgut donar la seva opinió sobre la mesura de l'Ajuntament de Girona. Segons Geli, aquesta recomanació s'hauria de tractar més com una mesura higiènica bàsica que no pas com una advertència per evitar el contagi de la grip A. "El que s'hauria d'haver fet sempre abans de fer un petó al cul de la lleona és netejar-lo amb un mocador", ha comentat la consellera de Salut.

"De fet, les recomanacions que tornem a dir de rentar-se les mans o de tapar-se a l'esternudar són mesures higièniques que serveixen no només per impedir la propagació de la grip sinó tota una sèrie d'altres malalties", ha finalitzat Geli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.