Societat

Ciclistes a pèl per exigir més espai per a la bici

Desenes de ciclistes de diverses ciutats d’Europa s'han mobilitzar aquest dissabte en una protesta singular que tenia com a objectiu comú reclamar als governs locals que prestin més atenció a les bicicletes i que potenciïn aquest sistema de transport en detriment del vehicle. Les protestes, que se celebren per quart any consecutiu, tenen com a denominador comú la completa nuesa dels ciclistes.

En la majoria dels casos les marxes han estat festives i no hi va hagut problemes, més enllà de la lògica sorpresa dels ciutadans que veien passar els manifestants despullats. A París, en canvi, l’acte ha acabat amb enfrontaments i cinc ciclistes detinguts per la policia. A Barcelona la iniciativa ha congregat poques persones, mentre que a Madrid hi han pres part centenars de ciclistes, segons l’organització. Altres ciutats com Valladolid o Saragossa també han secundat la iniciativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.