Societat

Els Mossos no troben cap rastre del gurmet desaparegut al voltant d'El Bulli

Successos

Una trentena d'efectius dels Mossos d'Esquadra han pentinant infructuosament aquest dijous al matí els entorns del restaurant El Bulli de Roses per intentar trobar algun indici del gurmet suís Pascal Henry, que va desaparèixer misteriosament després de sopar a l'establiment el vespre del 12 de juny.

La recerca, en la qual ha participat un helicòpter del cos policial, s'ha fet en tres zones que abasten cap a 100 hectàrees. El sotsinspector i cap de la comissaria de Roses, Alfons Sánchez, ha indicat que aquesta batuda "era necessària" per a la investigació, i finalment ha servit per certificar que Henry no va deixar cap pista.

En paral·lel, Sánchez ha explicat que encara no s'ha confirmat si Henry va arribar al restaurant en vehicle de lloguer, ni les diferents informacions que apuntaven que se l'havia vist després d'aquell vespre. "No s'ha trobat cap vehicle estimbat ni abandonat, ni cap objecte personal del desaparegut a la zona", ha conclòs el sotsinspector.

Ja fa gairebé dos mesos que el gastrònom suís Pascal Henry va desaparèixer sense deixar rastre després de sopar al restaurant El Bulli. Va dir que anava a buscar la cartera per pagar. Els responsables de l'establiment estaven convençuts que tornaria al cap de pocs minuts, però no el van tornar a veure més. La seva peculiar ruta gastronòmica –pels 68 restaurants de tres estrelles Michelin- el va dur el vespre del 12 de juny fins a la cala Montjoi.

A sobre la taula, es va deixar el full de ruta del seu viatge: una llibreta on anava anotant els menús que degustava. D'ençà que a mitjans de juliol la seva família va denunciar la desaparició, es van activar les alarmes i els Mossos d'Esquadra van començar la recerca.

Les indagacions es fan en col·laboració amb la Interpol. Fins ara, entre d'altres, s'han fet indagacions en hospitals, hotels i allotjaments de la zona, però no s'ha trobat cap indici d'on pot haver anat a parar el gurmet. De fet, no se sap on es podria haver allotjat durant la seva estada a l'Alt Empordà.

Una altra de les línies de recerca, que fins al moment també ha resultat infructuosa, ha comparat les dades que es tenien de Henry amb els cadàvers que des del dia de la desaparició han aparegut pels voltants. A més, els agents també han fet diverses batudes a la zona durant els darrers dies. S'ha buscat pels revolts de la carretera que mena a la cala Montjoi per veure si hi podria haver rastre d'un cotxe estimbat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SEGURETAT

El conseller Elena inaugura la comissaria “crucial i estratègica” dels Mossos a la Jonquera

LA JONQUERA
societat

El Consell Comarcal de la Selva fa una bona valoració del primer any

santa col0ma de farners
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses