Societat

Mestres, pares i alumnes es concentren davant el Parlament per reclamar canvis en la LEC

Ensenyament

Entre 5.000 i 8.000 persones s'han aplegat al parc de la Ciutadella de Barcelona, davant el Parlament de Catalunya, en una concentració festiva i de protesta per a demanar canvis a la Llei d'educació de Catalunya (LEC), que és ara en tràmit parlamentari. Els manifestants, convocats per sis entitats que representen pares, estudiants i mestres reclamen que la nova llei reculli les bases del Pacte Nacional per a l'Educació.

El nou text de la llei ja ha recollit algunes de les esmenes, però les entitats que avui es manifesten exigeixen, entre altres qüestions, que s'incrementin els recursos destinats a l'educació fins a aconseguir el 6% del PIB. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha admès que algunes de les esmenes presentades són assumibles.

En la protesta han estat presents també diversos partits polítics sobretot de partits del govern com Iniciativa i Esquerra Republicana. Per això, el líder de Convergència, Artur Mas, ha acusat el govern del tripartit de falta de cohesió interna. I, des d'Unió Democràtica, Josep Maria Pelegrí ha acusat Esquerra i Iniciativa d'irresponsables i immadurs per participar a la manifestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.