Societat

La ministra de Sanitat avisa que el protocol de la Generalitat per a la píndola de l'endemà haurà de ser revisat

Trinidad Jiménez recomana no besar-se ni donar la mà per prevenir el contagi de grip A, que ja ha afectat 14.391 persones a l'Estat espanyol

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha afirmat aquest divendres que el protocol signat per la Generalitat i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya per dispensar la píndola de l'endemà "haurà de ser revisat" si posa cap dificultat a les dones per accedir a aquest fàrmac. Jiménez "dubta" que entre les competències d'un farmacèutic figuri la de recollir dades de la dona que vagi a adquirir una píndola postcoital o '"avaluar la maduresa" de la compradora, quan es tracti de noies entre els 13 i els 16 anys.

La ministra considera que el protocol català d'atenció farmacèutica per dispensar la píndola de l'endemà ha estat elaborat "amb bona intenció" i ha reconegut que és legal l'elaboració d'aquests protocols. Tot i això, recorda que, sobre aquest punt, ja existeix un protocol a nivell estatal en el qual poden basar-se totes les autonomies.

Sanitat recomana no besar-se a causa de la grip A
D'altra banda, la ministra de Sanitat desaconsella besar, donar la mà, besar relíquies religioses o ficar la mà a les piques d'aigua beneita de les esglésies, ja que aquestes són algunes de les vies per les quals es pot transmetre la grip A. Segons la ministra, actualment a l'Estat espanyol hi ha 14.391 persones infectades i moltes altres podrien estar malaltes sense saber-ho i transmetre així el virus.

A la presentació de la campanya de Sanitat per prevenir contagis de grip A, Jiménez ha abonat la decisió del Col·legi de Metges de Madrid de transmetre durant aquests últims dies, a través de grans cartells mostrats a la façana de la seva seu, el missatge No besis, no donis la mà, digues hola per combatre la pandèmia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.