Societat

Multitudinària manifestació en defensa de l'occità

Unes 20.000 persones reivindiquen el reconeixement de la llengua a Carcassona

Unes 20.000 persones (14.000 persones, segons la policia) s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de la ciutat de Carcassona en defensa i el reconeixement de la llengua i la cultura occitana, segons recull el diari L'independant. La manifestació s'ha desenvolupat en un ambient festiu i reivindicatiu

La marxa, organitzada per l'associació de col·lectius Anem Oc!, ha aplegat representants de tots els territoris que formen part del domini lingüístic d'aquesta llengua, inclosa la Vall d'Aran, que hi ha participat amb una delegació encapçalada pel síndic d'Aran, Frances Boya. També hi han assistit la tinent d'alcalde de Carcassona, Jean-Claude Pérez (PS) i l'activista José Bové. L'acte ha comptat amb representació dels trenta departaments francesos en els que es parla l'occità i del Piemont italià, on l'occità es manté a la zona de les Valades.

Darrere de pancartes amb lemes com Occitan lenga oficiala, libertat per la lenga, per el pais! i l'occitan a l'escola" els manifestants han marxat majoritàriament vestits de vermell, el mateix color de la bandera occitana i s'han dirigit cap al recinte emmurallat de la ciutat.

L'organització busca aconseguir un estatut jurídic perles llengües que es parlen a França a més del francès , la creació de televisió i ràdio públiques en llengua occitana i l'establiment d'una "política lingüística ambiciosa" per incloure el desenvolupament de l'educació l'occità.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.