Societat

El diari personal més llarg del món: 38 milions de paraules

Robert Shields va redactar gairebé 38 milions de paraules amb l'afany de deixar escrita la seva vida

El reverend nord-americà Robert Shields va morir el 15 d'octubre amb la particularitat de ser l'autor del diari personal més llarg del món. Durant més de 25 anys va registrar tan minuciosament la seva vida que va redactar hora per hora tots els seus actes, fins i tot els més irrellevants.

En l'entrada del 13 d'agost del 1995, per exemple, s'hi pot llegir que només va poder dormir tres hores, tot i que "molt profundament", que va llegir el Tri-City Herald i que es va posar un dels vestits que més li agradaven. Durant tots aquests anys, va arribar a descobrir desenes de formes de narrar l'acte d'orinar.
Era tal la seva obsessió per perviure en la posteritat que va arribar a enganxar un pèl del nas en una de les pàgines del seu diari amb l'esperança que servís per a un posterior estudi científic del seu ADN.

El reverend Shields va escriure gairebé 38 milions de paraules -unes 91 caixes de folis- amb l'afany d'aconseguir un objectiu aparentment impossible: registrar tots els fets de la seva vida. Amb això, almenys, va aconseguir batre un nou rècord Guinness. L'anterior l'ostentava un altre nord-americà, Edward Rob Ellis, que va escriure un diari que resseguia els últims 70 anys de la seva vida amb 21 milions de paraules.

Robert Shields va morir el 15 d'octubre passat, als 89 anys d'edat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.