Societat

Interior dotarà les comissaries amb Mossos especialitzats en "violència masclista"

El departament d'Interior dotarà totes les comissaries de Catalunya de Mossos especialitzats en la "violència masclista", un nou concepte que inclou la violència domèstica però també un altre tipus d'agressions a dones, com violacions, mutilacions genitals o matrimonis forçats.

Ho ha anunciat avui en roda de premsa el conseller d'Interior, Joan Saura, que ha presentat el "Programa contra la Violència Masclista", amb el qual el seu departament pretén "reforçar i millorar" l'actuació policial davant "una de les grans xacres" de la societat actual.

Antecedents
Segons les dades aportades per Saura, en l'any passat els Mossos d'Esquadra van atendre 7.696 dones -d'elles 281 menors-, víctimes de mals tractes, amb una mitjana de 21 al dia, i van practicar 4.680 detencions per aquest tema.

A la zona d'actuació dels Mossos, l'any passat set dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles, de les quals únicament dues havien presentat una denúncia prèvia, mentre que en el primer trimestre d'aquest any la xifra de víctimes mortals s'eleva a tres, en tots els casos sense cap denúncia prèvia.

En el primer trimestre d'aquest any, els Mossos ja han atès un total de 1.799 ordres de protecció de dones, davant la possibilitat que es converteixin en víctimes de la violència domèstica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.