Societat

Una epidèmia de grip porcina causa 60 morts a Mèxic

El país no disposa encara de la vacuna, i la OMS tem que el virus es trasmeti de persona a persona. Un miler de persones més podrien estar infectades

Mèxic ha decretat una emergència sanitària a causa d'una estranya i desconeguda epidèmia de grip porcina que afecta els humans. Es tracta d'un brot que podria ser una mutació de la grip porcina combinada amb grip humana i aviària, i que ja hauria causat una seixantena de morts. El president mexicà ha tancat les escoles de la capital i s'han suspès tots els esdeveniments que suposin una concentració de persones per evitar contagis, i la població ja ha començat a fer servir mascaretes per protegir-se.

Als Estats Units les autoritats sanitàries han diagnosticat vuit casos de persones afectades també per un nou tipus de grip porcina, sis a Califòrnia i dos a Texas. Tots els pacients s'han recuperat sense conseqüències. Països fronterers de Mèxic com Guatemala han augmentat els controls a la frontera amb Mèxic per evitar contagis.

La OMS convocarà d'urgència un comitè d'experts perquè valorin si els brots constitueixen una amenaça per a la salut pública a escala internacional. De fet, l'OMS ha descobert que els virus de dotze dels casos que s'han detectat a Mèxic tenen una estructura genètica gairebé idèntica als de Califòrnia.Les autoritats mexicanes encara no disposen de la vacuna necessària per evitar que l'epidèmia s'escampi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.