Societat

Els catalans ens gastarem una mitjana de 105 euros en rebaixes

Els catalans ens gastarem una mitjana de 105 euros durant les rebaixes d'estiu, que comencen demà i es prolongaran fins al 31 d'agost, segons la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI). En una enquesta presentada avui, la federació constata que la despesa mitjana a l'Estat espanyol caurà un 15% per l'actual clima de desacceleració econòmica.

"Els consumidors amb càrregues familiars deixaran de banda la moda per dedicar els seus esforços a la compra d'articles de més necessitat", ha assegurat la presidenta de FUCI, Agustina Laguna, que considera que ni tan sols els descomptes agressius de la campanya d'aquest any podran "canviar l'actitud dels espanyols, que veuen com el forat de les seves butxaques creix cada dia".

Descomptes
Els comerços, cadenes tèxtils i grans superfícies afrontaran aquest any les rebaixes "més agressives" dels últims anys, amb descomptes de fins al 70%, per intentar salvar la campanya de primavera-estiu, marcada pel mal temps i la caiguda de les vendes, sobretot al mes de maig, un dels pitjors que es recorda en el sector.

Concretament, les vendes del comerç al detall van registrar una caiguda interanual del 5,3% el maig en termes constants, mentre que l'ocupació en el sector minorista va créixer un 1%, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, les vendes de comerç al detall van baixar al maig per tercer mes consecutiu. En concret, al març van baixar un 8,7%, la caiguda més elevada dels últims cinc anys, a l'abril van disminuir un 0,3% i al maig es van reduir en un 5,3%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.