Societat

Hereu demana la implicació dels immigrants empadronats a Barcelona en la consulta de la Diagonal

L'alcalde ha negat que la decisió sobre aquest eix ciutadà l'hagin de prendre només els experts

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha cridat els immigrants empadronats a Barcelona a implicar-se i "fer sentir la seva veu" en la consulta sobre la Diagonal. També ha instat els veïns de tots els barris de Barcelona, per allunyats que estiguin, a participar en el procés, perquè "ha de ser la de tots els barcelonins i orgull de tots els catalans". En una intervenció acompanyat pel president de la Generalitat, José Montilla, a la festa de maig del PSC, Hereu ha negat que la decisió sobre la Diagonal l'hagin de prendre només experts, perquè 'Barcelona té molt a dir sobre la Diagonal'. Montilla s'ha fet seva l'aposta d'Hereu per transformar la Diagonal.

Des del Parc Central de Nou Barris, Hereu ha defensat que "la lluita de la transformació de la Diagonal és el símbol de la mateixa lluita que en el seu moment varem fer per a la transformació de Nou Barris i tots els barris de Barcelona". Hereu s'ha dirigit els qui diuen que sobre la Diagonal "només haurien de decidir tècnics i els que estan a prop", per dir-los: "No és Nou Barris Barcelona? Doncs Barcelona té molt a dir sobre la Diagonal, perquè hem construït una Barcelona en que la opinió de tots val el mateix".

L'alcalde de Barcelona també s'ha dirigit explícitament als immigrants empadronats a Barcelona perquè s'impliquin en la consulta. "La vostra veu també és important. Feu-la sentir", els ha apel·lat.

Montilla es fa seva l'aposta d'Hereu
El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha fet seva l'aposta d'Hereu per la transformació de la Diagonal, perquè "el que és bo per Barcelona, també ho és per Catalunya". "Volem construir el futur, i el futur només es construeix amb apostes fortes", ha dit Montilla, i ha posat com a exemple el pas de l'alta velocitat pel centre de Barcelona i la mateixa transformació de la Diagonal.

Ha carregat contra CiU per haver "donat l'esquena a la seva capital" quan governava la Generalitat. Per ell, el model de Barcelona "res té a veure amb els models de ciutat de la dreta, i només cal comparar Madrid i Barcelona".

Ha destacat que després dels Jocs Olímpics de 1992, Barcelona "ara torna a liderar el país" amb el projecte de Jocs d'Hivern. "Qui no arrisca no pisca, i nosaltres volem piscar i no volem perdre oportunitats", ha dit Montilla, que s'ha compromès a treballar per una "Barcelona gran al servei del país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA