Societat

Una catalana i tres bascos, entre les 300 persones confinades en un hotel de Hong Kong per la grip nova

Les autoritats xineses han declarat la quarantena a l'establiment després que un client mexicà donés positiu en la prova del virus

Unes 300 persones, entre elles una catalana de Barcelona i tres bascos, es troben retingudes per la quarantena imposada a l'Hotel Metro Park de Hong Kong, establiment de quatre estrelles on es va allotjar el primer cas positiu de grip A/ H1N1 a l'Àsia.

Segons ha explicat el cònsol espanyol a Hong Kong, Juan Luis Flores Arroyuelo, la dona de Barcelona, els tres ciutadans d'Euskadi i una altra persona de nacionalitat espanyola que no ha especificat el seu origen, que no volen ser identificats, han donat negatiu en les proves de la nova grip, tot i que igualment se'ls ha aplicat la quarantena.

Les cinc persones es troben bé i en contacte telefònic amb els ses familiars. Tenen connexió a internet i estan seguint les informacions per televisió i d'altres mitjans.

Quatre de les persones havien viatjat a Hong Kong per negoci i només una havia viatjat com a turista.

L'Hotel Metro Park, situat al barri de Wan Chai, a l'illa de Hong Kong, és el lloc que ha fet saltar les alarmes a l'antiga colònia britànica, ja que és allà on s'ha detectat el primer cas positiu de la grip nova, un turista mexicà de 25 anys, que en l'actualitat està estable i en observació a l'hospital Princesa Margarita. Hi ha sis mexicans més en observació per ser sospitosos de patir la grip nova, dos dels quals van viatjar amb el jove turista que ha estat contagiat.

La Xina ha suspès els vols amb Mèxic per precaució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.