Societat

Una sola veu contra l'expresident

Els cors del Palau es mostren "indignats" i acusen Millet de "mala intenció". Es lamenten que els acusi de cobrar en negre quan són totalment amateurs. Demà a la tarda faran una cantada general de protesta

Indignats i dolguts, però ferms i serens, els cors del Palau de la Música es van aixecar ahir com una sola veu contra Fèlix Millet. El que havia de ser un assaig de l'Orfeó Català es va convertir en una assemblea amb representants de tots els cossos artístics del Palau de la Música. Orfeó Català, Cor de Cambra, Cor de Joves, Cor de Noies i Cor Infantil, a més de l'Escola de Música del Palau, van estar dues hores tancats debatent com expressar el seu dolor després que el seu expresident, Fèlix Millet, assegurés a la carta dirigida al jutge Solaz i feta pública ahir que part dels diners desviats eren dietes que cobraven en diners negres els membres dels cors en els seus desplaçaments. "El cert és que l'únic que ens pagava era un entrepà de pernil o formatge quan sortíem a cantar", assegurava un dels cantaires.

En un comunicat que va llegir Dolors Graupera, cantant de l'Orfeó, els cantaires i directors dels cors del Palau mostren la seva "indignació per unes referències als cors que considerem confuses i malintencionades i que només pretenen desorientar l'opinió pública i encobrir els veritables destinataris [...]". El manifest, d'una contundència clara, precisa que els cantants se senten "víctimes d'una gestió que ha menystingut els cors sistemàticament" i que els "ha obligat a treballar en unes condicions de precarietat injustificada" -s'havien anul·lat concerts per falta de diners-. El comunicat acaba manifestant la "il·lusió i l'esperança" per la nova etapa que ara comença i que han estat dipositades ja en el nou equip directiu. I és que dimarts passat tots els membres de la junta van acudir al primer assaig de l'Orfeó com a mostra de suport. "Hi eren tots, inclòs el director Antoni Ros Marbà. Era una cosa inaudita, ningú abans ens havia vingut a desitjar una bona temporada", assegura un membre del cor.

Aquest respecte per la seva feina també l'han notat en Joan Llinares. "No ha volgut intervenir en l'assemblea perquè era cosa nostra i al final l'hem convidat per donar-li a conèixer el comunicat", explicaven.

Els cantaires no només han mostrat el seu desacord mitjançant el manifest d'ahir, sinó que avui a les 7 de la tarda faran un concert públic a la plaça del Palau per alçar la veu contra una gestió que consideren que els ha perjudicat enormement durant anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BESALÚ

Obres de millora a l’Institut Escola Salvador Vilarassa

BESALÚ
Salut

Rep l’alta el nadó més petit nascut al Parc Taulí

Sabadell
GIRONA

Obert el concurs per al disseny dels gots de les Fires de Sant Narcís 2024

GIRONA
PALAFRUGELL

L’Ajuntament substitueix jocs infantils deteriorats en dos parcs

PALAFRUGELL
SOCIETAT

Pineda amplia les ajudes per a despeses relacionades amb habitatge

Pineda
FIGUERES

Denunciat un veí per escampar les deixalles d’uns contenidors

FIGUERES
Societat

Barcelona recorda la celebració del Congrés Obrer i la fundació de la UGT

Barcelona
FIGUERES

Rescaten sis gats i dos gossos en estat d’abandonament d’un domicili

FIGUERES
urbanisme

Barcelona impulsa la reforma d’espais esportius i la creació d’un local social a Ciutat Meridiana

Barcelona