Societat

Fèlix Millet confessa haver-se quedat 3,3 milions del Palau de la Música

L'expresident de l'Orfeó admet la seva culpa en una carta al jutge que investiga el saqueig de l'entitat

L'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, ha confessat que és el responsable de les irregularitats econòmiques en la seva gestió al capdavant de la institució i haver desviat, en benefici propi, més de 3,3 milions d'euros.

Concretament, i segons informen els diaris La Vanguardia i El Periódico, Millet ha entregat una carta als jutjats de Barcelona en què reconeix importants irregularitats que podrien haver arribat fins als 3,3 milions d'euros, per al seu benefici i el del seu soci, Jordi Muntull.

Millet reconeix en la carta que "s'ha equivocat greument" i mostra la intenció de col·laborar en la investigació judicial.

Segons Millet, "ningú sabia res de res" excepte Jordi Muntull, director administratiu del Palau i a qui Millet qualifica com la seva "mà dreta des de fa molts anys que treballem junts al Palau". "La resta de directius i les nostres filles i esposes no sabien absolutament res i es limitaven a seguir les nostres instruccions", afegeix.

Admeses les irregularitats, l'expresident del Palau diu que vol restituir aquests diners, i ja ha dipositat 1,8 milions d'euros al jutjat. Fèlix Millet ha decidit confessar seguint el consell dels seus advocats. Diu que vol col·laborar amb la justícia, i per això ha presentat una llista de tot el seu patrimoni, valorat en 12 milions d'euros.

A la carta, Millet ha manifestat el seu penediment i la seva voluntat de col·laborar amb la justícia. Explica que els diners que va desviar els va destinar a pagar reformes a dues cases seves i a uns viatges a les Maldives i Dubai. Millet no hauria cobrat el xec per la venda d'un edifici seu al Palau de la Música.

La confessió de l'expresident de la Fundació Orfeó-Palau de la Música es produeix gairebé dos mesos després que es fes un registre policial de la institució per presumptes irregularitats en la gestió.

En un altre escrit, Jordi Muntull subscriu tot el que ha manifestat Millet i afegeix que quan Hisenda els va requerir justificants per la sortida de 2,29 milions d'euros l'any 2003 es va contactar amb empreses perquè emetessin facturen falses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona