Societat

Una sola veu contra l'expresident

Els cors del Palau es mostren "indignats" i acusen Millet de "mala intenció". Es lamenten que els acusi de cobrar en negre quan són totalment amateurs. Demà a la tarda faran una cantada general de protesta

Indignats i dolguts, però ferms i serens, els cors del Palau de la Música es van aixecar ahir com una sola veu contra Fèlix Millet. El que havia de ser un assaig de l'Orfeó Català es va convertir en una assemblea amb representants de tots els cossos artístics del Palau de la Música. Orfeó Català, Cor de Cambra, Cor de Joves, Cor de Noies i Cor Infantil, a més de l'Escola de Música del Palau, van estar dues hores tancats debatent com expressar el seu dolor després que el seu expresident, Fèlix Millet, assegurés a la carta dirigida al jutge Solaz i feta pública ahir que part dels diners desviats eren dietes que cobraven en diners negres els membres dels cors en els seus desplaçaments. "El cert és que l'únic que ens pagava era un entrepà de pernil o formatge quan sortíem a cantar", assegurava un dels cantaires.

En un comunicat que va llegir Dolors Graupera, cantant de l'Orfeó, els cantaires i directors dels cors del Palau mostren la seva "indignació per unes referències als cors que considerem confuses i malintencionades i que només pretenen desorientar l'opinió pública i encobrir els veritables destinataris [...]". El manifest, d'una contundència clara, precisa que els cantants se senten "víctimes d'una gestió que ha menystingut els cors sistemàticament" i que els "ha obligat a treballar en unes condicions de precarietat injustificada" -s'havien anul·lat concerts per falta de diners-. El comunicat acaba manifestant la "il·lusió i l'esperança" per la nova etapa que ara comença i que han estat dipositades ja en el nou equip directiu. I és que dimarts passat tots els membres de la junta van acudir al primer assaig de l'Orfeó com a mostra de suport. "Hi eren tots, inclòs el director Antoni Ros Marbà. Era una cosa inaudita, ningú abans ens havia vingut a desitjar una bona temporada", assegura un membre del cor.

Aquest respecte per la seva feina també l'han notat en Joan Llinares. "No ha volgut intervenir en l'assemblea perquè era cosa nostra i al final l'hem convidat per donar-li a conèixer el comunicat", explicaven.

Els cantaires no només han mostrat el seu desacord mitjançant el manifest d'ahir, sinó que avui a les 7 de la tarda faran un concert públic a la plaça del Palau per alçar la veu contra una gestió que consideren que els ha perjudicat enormement durant anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ