Urbanisme

TARRAGONA

Estudien fer pisos a tocar de l'Hostal del Sol

Serien a sota de la zona verda que quedarà després de l'enderroc, però la majoria se situarien a Llevant

A l'Hostal del Sol li queden uns dos mesos. Aquest és el termini aproximat que va donar l'Ajuntament perquè l'edifici de vuit plantes del passeig de Sant Antoni desaparegui de manera definitiva i deixi lloc a una zona verda, on es construirà una plaça amb un mirador que allargarà la pèrgola que hi ha al costat. Des de sempre, aquesta ha estat la intenció de l'administració municipal, que també havia anunciat reiteradament que els 1.952 m² de drets d'edificabilitat de l'Hostal del Sol –format per tres finques– els traslladaria a una zona entre la Budellera i la Vall de l'Arrabassada.

Nous habitatges?

Ara, però, també s'estudien altres alternatives, com per exemple construir habitatges per sota de la zona verda i del mirador, amb accés únicament pel carrer Huyà, i que, segons Ballesteros “en cap cas no seran de protecció oficial”. Tarrés va explicar que en els informes del futur pla urbanístic s'han previst les dues possibilitats: que es traslladin íntegrament els 1.952 m² a Llevant, o que prop de la meitat es destinin a construir aquests habitatges, que tindrien entrada per Ciutat Jardí. “Ni molesten, ni tapen res ni tindrien cap afectació”, va explicar el responsable urbanístic del consistori.

Els treballs d'enderroc es faran de manera manual amb una plataforma de 40 metres fins a la primera planta, i a partir d'aquesta es podran utilitzar mitjans mecànics. Les feines les du a terme l'empresa Transcornejo per un import de 148.000 euros. Aquesta quantitat s'uneix als 1,7 milions que va pagar l'Ajuntament per adquirir l'edifici, i que confia anar recuperant a mesura que construeixi pisos. En els darrers tres anys, s'ha resolt l'enderrocament dels blocs Riva i Garcia i dels blocs de la plaça Primer de Maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.